A REPLICA OF THE GRAIN SILO FROM THE DISNEY FILM, INSTALLED IN VICTORIA STATION

Good Dinosaur

At another job where I wish I had more progress pictures! The grain silo was three levels of plywood and timber frame, all stacked atop one another. The top-down view of the silo was octagonal. We then proceeded to cut panels of poly at the correct angles, allowing us to clad all the sides. From there it was a case of carving out trenches to rough-shape our rocks, and then go in with carving knives and wire brushes to get our finer details. Once we were happy with out for we gave it a couple of layers of idenden mixed with some sand, to give it a grittier finish. 

The roof and base of the silo was made with rips of plywood routed into smoother sticks, and the job was finished off with some simple signs and some thermal pads for children to leave their ‘hand print’ on the side of the silo.

Get In touch

+44 7854 004 550

available from 10:00 – 19:00

Email: keith@keiththomsonprops.com